Хижи

Хижа Васил Левски

Построена през 1925 год. под името "Юмрук чал" /открита 12 юли 1926 г./, това е първата хижа в Стара планина (трета в страната след х. Скакавица в Рила и х. Алеко на Витоша). Разположена е в местността "Голямата гюрля", над водослива на двата начални притока на Стара река, на 1450 м н. в. 

Виж Хижата

Туристическа спалня

Намира се на 500 м. северно от центъра на гр.Карлово на ул. "Водопад" № 33. Представлява масивна сграда на два етажа. 

Виж Хижата

Хижа Равнец

Намира се на 1260 м н. в, в местността Чобански егрек. Преставлява масивна двуетажна сграда с капацитет 24 места: 4 стаи с 4 легла и 1 стая с 8 легла. 

Виж Хижата

Хижа Хубавец

Намира се на водослива на поречието на Малката и Голямата река край пътеката Карлово - х. В. Левски, на 964 м н. в. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет 57 места: 2 стаи с 2 легла, 3 стаи с 4 легла, 1 стая с 5 легла, 2 стаи по 6 легла, 1 стая с 10 и 1 с 14 легла. Сградата е водоснабдена и електрифицирана от ВЕЦ. На разположение на туристите са вътрешни санитарни възли и бани.  Хижата има парно отоплението. Разполага с туристическа кухня, посуда, столова и барче.

Виж Хижата

Хижа Балкански Рози

Построена е като хижа на Червения кръст, открита през 1933 г., която в момента е в основен ремонт и не се ползва.
През 1960 г. в съседство е построена още една по-малка хижа, която в момента се ползва от туристите.

Виж Хижата

Хижа Свежен

Хижа „Свежен” е разположена в Сърнена Средна гора, над с. Свежен, на 1050 м надморска височина, в красивата местност „Раздвой” („Чатал дърво”). Тя е чудесно място за летен и зимен отдих. Отворена е целогодишно и до нея стига добре поддържан черен път.

Виж Хижата