Туристически бал събра пари за ВЕЦ на хижа "Хубавец"


Публикувана на 07.03.2017


Туристически бал събра пари за ВЕЦ на хижа

Сто тридесет и един туристи от Карлово, както и приятели на карловското туристическо дружество "Васил Левски" от страната приеха поканата и участваха в благотворителен бал.

Той бе посветен на 115 година от учредяването на ТД "Васил Левски" и 90 години от построяването на хижа "Хубавец." Целта на тази проява бе да се съберат пари за хижа "Хубавец", която
се нуждае от нова, по-мощна ВЕЦ. По време на вечерта бяха събрани 8300 лева. 90% от тях ще са за закупуването на ново съоръжение за производство та електричество. С останалите пари ще се правят текущи ремонти на карловските хижи след тежката зима. Това заяви за karlovobg.eu секретарят на ТД "В. Левски" Ангел Рунташки.
 
Туристическата вечер се състоя на 2 март в ресторант "Карлово". Тя бе открита от председателя на ТД "Васил Левски" Коста Копарански. След неговото слово председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков, който е член на Управителния съвет на дружеството, поздрави участниците в туристическата вечер. Бе прочетен поздравителен адрес от заместник-кмета Данка Зидарова - Люртова.
 
Огромна торта с изображение на хижа "Хубавец" обра овациите на участниците в туристическия бал. Тя бе представена от Коста Копарански и Ангел Рунташки. От нея имаше по едно голямо парче за всеки. Но всеки трябваше да го "откупи". Благотворителната торта събра 986 лева. Преди това обаче се състоя търг, в който бяха предложени туристически пособия, кулинарни изкушения, картини на деца от школата на художничката Пенка Стоянова. Търгът и томболата донесоха още приходи в сметката за хижа "Хубавец" и така до края на вечерта организаторите отчетоха 8 300 лева за благородната кауза.
 
Провеждането на благотворителна туристическа вечер е традиция, на която карловското дружество "Васил Левски" сложи началото преди близо десетина години. Ангел Рунташки отчете, че с приходите миналогодишния бал в размер на 5 200 лева са направени важни подобрения в хижите - лятна столова на хижа "Левски", стълбище, парапети и ограда на хижа "Равнец", навес на водохващането на хижа "Балкански рози" и много други. Всички дейности са извършени с доброволен безвъзмезден труд, припомни Ангел Рунташки.
Тазгодишната туристическа вечер в Карлово бе подкрепена от туристи от Габрово, Стара Загора, Граф Игнатиево и Сопот.ТД "Васил Левски" Карлово, 4300 ул. Водопад 33, Телефон: +359 896 68 85 23

Facebook страница


Copyright © 2023